Romania si Bulgaria desfasoara proiecte comune pe Dunare, din fonduri europene Directorul general al Autoritatii Navale Romane (ANR), Paul Branza si omologul sau bulgar, Nicolai Apostolov, au semnat o declaratie comuna, conform careia toate proiectele ce se vor efectua pe Dunare cu fonduri de la Uniunea Europeana se vor face in comun.
Documentul a fost semnat la Ruse, in Bulgaria, iar primul proiect naval romano-bulgar va fi extinderea sistemului de identificare a navelor care circula pe Dunare, o ramura a proiectului olandez RIS - River Information Services, potrivit NewsIn.

Bulgarii detin un sistem de identificare asemanator celui romanesc (Romanian Ris). seful ANR a declarat ca din discutiile purtate cu omologul sau s-a stabilit ca, pe Dunare, Romania si Bulgaria vor putea dezvolta pe anumite sectoare proiecte comune, pentru a evita cheltuielile de ambele parti.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.