Salariul reprezentantului Romaniei in cadrul Initiativei de Cooperare Sud-Est Europeana (SECI) de la Viena majorat conform uneia dintre ultimele hotarari de guvern initiate de Mihai Razvan Ungureanu le prilejuieste celor de la Cotidianul lansarea unor ipoteze care pot fi cu usurinta citite ca acuzatii.

Practic fostul ministru de externe al Romaniei este acuzat ca a marit la 8.000 de euro retributia alocata acestui post pentru a-l ocupa dupa ce va fi demisionat. Fara a fi avocatii domnului Ungureanu nu putem sa nu observam doua inadvertente in pledoaria colegilor de breasla.

Mai intai, majorarea in cauza apare drept consecinta a introducerii unei noi grile de salarizare de pe urma careia beneficiaza toti angajatii MAE, de la soldatii de la poarta ministerului pana la reprezentantii diplomatici de pe toate meridianele lumii. Faptul ca Mihai Razvan Ungureanu ar opta, asa cum anunta Cotidianul, citand surse neprecizate din PNL, pentru postul de la SECI in locul unui fotoliu in Parlamantul European nu indica in nici un fel existenta unei malefice inginerii financiare, diferenta dintre salarizarea uneia si a celeilalte pozitii fiind irelevanta. In al doilea rand, suma anuntata de Cotidianul pentru salariul reprezentantului Romaniei la SECI este mai mare cu
2.000 de euro decat cea reala.

"Cifra de 8.000 de euro, vehiculata de articolul din ziarul Cotidianul, nu este corecta" a declarat ieri Corina Vintan, purtatorul de cuvant al MAE. Totodata, Corina Vintan a precizat ca marirea salariului reprezentantului Romaniei pe langa SECI reprezinta o revenire la valoarea retributiei din anul 2003, cand a fost creat acest post, valoare diminuata in ultimii trei ani din cauza aprecierii monedei nationale fata de euro. Vintan a aratat ca salariul reprezentantului la SECI a fost calculat in functie de retributia de aproximativ 7.000-8.000 de euro a functionarilor din OSCE, organizatie care sustine activitatea SECI. Precizam ca postul in cauza ii revine in mod automat lui Ungureanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.