Alaturi de Monica Macovei, Vasile Blaga este considerat unul dintre cei mai performanti ministi ai cabinetului Tariceanu, si din aceasta cauza i se tot pregatesc in ultima perioada fel si fel de “nereguli”.

Prima a fost cea legata de fostul sef al DGA, Marian Santion care l-a acuzat ca ar fi facut presiuni la DGA pentru intreruperea unor anchete. Apoi a intrat in discutie faptul ca, alaturi tot de Macovei, a refuzat sa semneze ordonanta privind amanarea euroalegerilor, motiv pentru care Taricenu i-ar fi spus ori cu noi, adica cu Guvernul, ori singur cu parerea ta, si i-ar fi cerut demisia, de doua ori!
Ultima, si ce-a mai recenta bomba este ca i s-a pregatit si lui un biletel, mai precis un armaghedon.

Astfel, in respectivul document se precizeaza ca, pe vremea cand era director al Vamii Oradea, actualul ministru Blaga a intervenit pentru favorizarea unor afaceri cu importuri de bere, adica scutirea de taxe vamale.
Ca raspuns ,Vasile Blaga, a declarat ca asa-zisul "biletel provincial" constituie o intoxicare ieftina si nu prea inteligenta, care se inscrie in rand cu celelalte dezinformari si neadevaruri care si-au facut loc in ultimele saptamani in dezbaterea publica, cu referire la persoana sa.

Ministrul Vasile Blaga afirma ca documentul invocat in sprijinul ideii ca ar fi avut o "relatie preferentiala" cu un om de afaceri oradean, nu reprezinta altceva decat un act intern al Directiei Regionale Vama Oradea, prin care este pusa in executare o sentinta judecatoreasca definitiva si executorie, obtinuta de societatea comerciala PERAMI PROD SA impotriva acestei institutii, dupa exercitarea tuturor cailor de atac prevazute de lege.

Asadar, Directia Regionala Vamala Oradea avea obligatia de a respecta si de a aplica prevederile acestei sentinte, iar contrariul ar fi constituit infractiune, dupa cum ar trebui sa stie cei care "au aruncat aceasta fumigena". "Ne aflam in fata unei ironii amare: sunt acuzat ca am respectat legea", a conchis ministrul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.