Curtea de Apel Bucuresti va decide astazi soarta omului de afaceri Sever Muresan: va fi sau nu predat autoritatilor franceze? In cazul transferului sau, Muresan va fi cercetat pentru ca ar fi comandat asasinarea omului de afaeri elvetial Rolf Gehrig, platind "contractul" prin Western Union.

In timp ce la Bucuresti Sever Muresan se lupta cu dintii pentru a ramane, liber, in Romania, fostul sau partener de afaceri Rolf Gehrig contraataca trimitand in tara detalii despre presupusa punere la cale a asasinarii sale.

Omul de afaeri elvetian ne-a pus la dispozitie o decizie a Curtii de Apel din Douai, Lille, pronuntata la data de 5 ianuarie 2007 in cazul lui Bekim Sejdiu. Acesta este un cetatean iugoslav, in varsta de 32 de ani, gasit de anchetatorii francezi ca fiind implicat in planuirea uciderii la commanda a lui Gehrig. Din actul amintit reiese filmul organizarii si planuirii actiunii infractionale, asa cum a fost povestit de fiecare dintre cei implicati. Unii dintre ei au incercat sa-si minimalizeze rolul, iar altii si-au negat chiar si "trecutul infractional".

INCEPUTUL. Semnalul de ancheta a fost dat de politia norvegiana Serviciilor Europol. Acestea au alertat autoritatile franceze la 8 iulie 2005 ca numitul Rifat Pllana, de nationalitate albaneza, a planuit, cu ajutorul cetateanului slovac Milos Dunda, sa execute sau sa organizeze uciderea elvetianului Rolf Gehrig, la comanda unei persoane neidentificate. In plus, politia norvegiana a informat ca Pllana, cunoscut ca un ucigas in slujba unei organizatii criminale albaneze, a parasit Norvegia la inceputul anului 2005 si a intrat deja in posesia unei arme, in regiunea pariziana.

Initial, Europol a precizat ca cel care comandase omorul se numea "Raha" sau "Radic". Europol a identificat si o alta persoana care il ajuta, un individ de origine albaneza, numit "Bekim", presupus a fi capul mai multor afaceri si firme din Picardia. El a fost raportat ca utilizand un "Volvo" inmatriculat in Departamentul Yvelines. Imediat, autoritatile din Rouen au fost sesizate pentru inceperea unei anchete preliminare privind asocierea in vederea pregatirii unei crime.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.