Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a cerut ieri, la Tribunalul Bucuresti, intoarcerea in timp a procesului infiintarii BID si reluarea judecarii acestui dosar incepand cu data de 9 august 2006, cand instanta Judecatoriei Sectorului 1 s-a pronuntat pe un recurs declarat de SOV.
Magistratii Tribunalului Bucuresti au ramas, miercuri, in pronuntare cu privire la recursul formulat de Sorin Ovidiu Vantu la o hotarare din 10 august a instantei Judecatoriei Sectorului 1. Danut Bugnariu, avocatul omului de afaceri, a cerut instantei de judecata din cadrul Tribunalului Bucuresti trimiterea spre rejudecare a recursului respectiv, cu mentiunea pentru magistratul Judecatoriei Sectorului 1 de a se pronunta pe exceptia de neconstitutionalitate formulata in 9 august 2006, dar ignorata de instanta care s-a pronuntat pe recurs.

Codul de procedura penala care prevede ca judecatorul sa asculte doar procurorul in momentul in care este sesizat cu o cerere de recuzare, ascultarea celorlate parti fiind facultativa. Avocatul omului de afaceri considera ca Sorin Ovidiu Vantu nu a avut parte de o judecata impartiala, din cauza acestui articol.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.