Acesta este cel de-al doilea litigiu comercial castigat de sirian de cand a fugit din tara

In timp ce procesele penale ale lui Omar Hayssam, cautat international pentru terorism, curg, sirianul castiga pe comercial proces dupa proces. La inceputul acestei saptamani, la Curtea de Apel Bucuresti, Hayssam a castigat, prin avocati, procesul intentat de Consiliul Local al Sectorului 1 privind administrarea a patru piete bucurestene: 1 Mai, 16 Februarie, Amzei si Floreasca.

Sentinta confirma o hotarare data anul trecut de Tribunalul Bucuresti si poate fi atacata la instanta suprema. Omar Hayssam a mai castigat, in luna februarie, la Tribunalul Bucuresti, un proces impotriva Agentiei pentru Valorificarea Activelor Statului, care ii cerea peste opt milioane de RON pentru nerespectarea contractului de privatizare a societatii buzoiene Foresta Nehoiu si plata altor daune pentru diminuarea activelor aceleiasi societati. Instanta a respins cererea Agentiei ca inadmisibila.

Primaria nu a platit despagubirile de 1,8 milioane de euro

Consiliul Sectorului 1 Bucuresti a chemat in judecata, in septembrie 2004, pe administratorii pietelor 1 Mai, 16 Februarie, Amzei si Floreasca - respectiv firmele SC Rio Bucovina Distribution SRL, SC Agrofloreasca SRL, SC Teomod Style Trading SRL si persoanele fizice Omar Hayssam si Dan Berceanu - si a cerut instantei constatarea nulitatii absolute a celor patru contracte de asociere si a actelor aditionale la aceste contracte. Oficialii Primariei declarau atunci ca toate contractele au fost facute pentru fraudarea legii, ca Administratia Pietelor incaseaza cote de asociere "ridicol de mici" si ca nu are nicio posibilitate de influentare a deciziei manageriale, deoarece nu are drept de reprezentare in consiliile de administratie ale acestor piete.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.