Judecatoria Sectorului 1 i-a interzis Annei Maria Tinu, fiica fostului actionar majoritar de la Adevarul, Dumitru Tinu, instrainarea cu titlu oneros ori gratuit a unui pachet de 63.122 din totalul de 168.326 de actiuni pe care ea le mai detine la societatea Adevarul.

Hotararea a fost luata in urma cererii lui Andrei Iucinu, presupusul fiu natural al lui Dumitru Tinu, referitoare la bunurile apartinand tatalui sau. Principalul motiv pentru care Andrei Iucinu a cerut instantei interzicerea instrainarii bunurilor jurnalistului este dosarul de stabilire a paternitatii sale. Fiul nelegitim al lui Dumitru Tinu ne-a declarat ca acele 63.122 de actiuni reprezinta doar 8% din totalul actiunilor de la S.C. Adevarul S.A.

Instanta a considerat ca Anna Maria Tinu detine doar 24% din actiunile de la Adevarul, lucru pe care Andrei il considera ca fiind gresit, "pentru ca procedurile de vanzare-cumparare a actiunilor de catre Dinu Patriciu de la Anna Maria Tinu nu au fost perfectate in totalitate, deoarece in momentul de fata exista un proces la sectia comerciala a Tribunalului Bucuresti prin care eu am contestat aceasta tranzactie.", ne-a mai spus Andrei Iucinu. Insa, in concluzie, decizia luata de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti este o reusita pentru el, considera Andrei, intrucat ii recunoaste dreptul virtual de mostenitor al lui Dumitru Tinu. In ceea ce priveste procesul de stabilire a paternitatii, urmatorul termen este pe 2 aprilie, pentru care s-a dispus efectuarea analizei AND prin compararea amprentei genetice ale lui Iucinu cu cele ale placutelor cu probele recoltate in timpul autopsiei lui Dumitru Tinu, placute aflate la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici. Andrei Iucinu nu a fost de acord cu aceasta expertiza, el solicitand exhumarea, pentru ca probele respective nu au fost recoltate in conditii de rigoare stiintifica, a completat Andrei Iucinu.

Decizia de luni a Judecatoriei Sectorului 1 poate fi atacata cu recurs in cinci zile de la pronuntare. La data de 1 ianuarie 2003, autoturismul condus de Dumitru Tinu s-a rasturnat in santul de pe marginea DN 1, in timp ce acesta se indrepta catre casa de vacanta de la Breaza. Martorii oculari au relatat traiectoria ciudata a masinii conduse de Tinu, care brusc, fara viteza, a intrat pe contrasens, rasturnandu-se in santul de pe marginea drumului. Examenul cadavrului a aratat ca Tinu a murit in urma loviturilor puternice primite in interiorul masinii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.