Interimatul SIE poate sa dureze cel mult o luna, dar decizia e la mina Parlamentului. Pe linga Mihai Stanisoara, a mai aparut un nume pe lista posibililor inlocuitori: Vasile Blaga, actualul ministru de Interne.

Conform legilor in vigoare, daca cererea de demisie din functia de director al SIE a lui Claudiu Saftoiu (foto) nu va fi aprobata imediat, aceasta va intra in vigoare efectiv pe 19 aprilie. Pina atunci, Saftoiu este director demisionar. Aceasta inseamna ca are toate atributiile de director plin. Parlamentul poate sa ia act de demisia lui Saftoiu, dar poate sa-i ceara sa asigure interimatul pina la numirea unui alt titular. Totodata, dupa ce ia act de demisia acestuia, Legislativul il poate desemna pe postul de director interimar pe unul dintre directorii adjuncti ai SIE, Silviu Predoiu sau Vasile Sarca.

Basescu poate ignora Parlamentul

Practic, Parlamentul poate fi ignorat de presedintele Traian Basescu, legea permitindu-i sa-l numeasca direct pe seful SIE.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.