Berceanu nu vede cu ochi buni controalele lui David la ministerul sau

Raportul Corpului de Control al Guvernului propune anularea licitatiei pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti. "Caietul de sarcini a fost modificat dupa inceperea procedurii de achizitie. Astfel, pentru ca a fost incalcata Ordonanta privind achizitiile publice, propunem masuri pentru intrarea in legalitate", a spus Cristian David, seful Corpului de Control. El a explicat ca primul pas care trebuie facut este anularea licitatiei, dupa care urmeaza rezilierea contractului. "Raportul doar propune luarea unor masuri, cel care dispune este ministrul Transporturilor. El a primit documentul si miercuri, in sedinta de guvern, va trebui sa-si precizeze pozitia, fie isi insuseste raportul, fie il respinge, in ambele cazuri insa trebuie sa-si justifice decizia", a spus David.

Berceanu a declarat ca nu vede cu ochi buni controalele derulate de Corpul de Control la ministerul sau, sugerind ca acestea ar fi facute la comanda politica. "Contractul a fost dat in luna august si pina in ianuarie Corpul de Control nu a avut nimic de controlat, iar cei care au participat la acea licitatie nu au avut nici o contestatie. Brusc, Corpul de Control s-a interesat de aceste lucruri", a spus Berceanu.

Citeste si:

Rezilierea ar amina autostrada

Daca statul, prin Compania de Autostrazi, ar rezilia contractul, consortiul ar putea apela la justitie, daunele platite acestuia ar fi uriase, iar un proces va dura - ne-a declarat un oficial al Companiei, care a solicitat anonimatul. "Un contract nu se poate rezilia cum i se pune cuiva pata, deoarece are putere de lege. Sigur, daca nu isi vor face treaba, vom putea sa-l oprim. Proiectul a avut sustinerea Guvernului, fiind aprobat de acesta in planul sau de investitii", ne-a declarat oficialul.