Doar doua treimi din populatia tarii beneficiaza de sistemul public de alimentare cu apa potabila, iar 75% din reteaua de distributie trebuie inlocuita, valoarea investitiei fiind de doua miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.

Conform datelor Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA), 65% din totalul populatiei beneficiaza de apa potabila distribuita prin sistem public, anunta NewsIn. La nivelul populatiei urbane, 90% din locuitorii oraselor sunt racordati la sistemul de alimentare cu apa potabila, in timp ce numai o treime din populatia rurala beneficiaza de acest serviciu.

In acest moment, in Romania exista 1.398 de statii de tratare, din care 797 produc apa potabila pentru comunitati de pana la cinci mii de persoane. Dintre acestea, 25% distribuie apa care nu este conforma cu valorile limita pentru parametrii bacteriologici, turbiditate, amoniac, nitriti, fier.

Restul de 601 de statii produc apa in sisteme care aprovizioneaza mai mult de cinci mii de persoane. Zece procente din acestea nu sunt conforme cu normele privind oxidabilitatea, turbiditatea, amoniacul, fierul, nitriti.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.