30.000 de euro. Atit va costa o garsoniera confort I in Bucuresti, vinduta de stat chiriasilor, in conditiile in care, pe piata libera, pretul acesteia bate spre 60.000 de euro. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a publicat recent un proiect de act normativ prin care va fi modificata legea de functionare a ANL. Noua lege va permite vinzarea atit a celor 20.000 de locuinte inchiriate pina in prezent, cit si a apartamentelor de una, doua si trei camere, care vor fi realizate de acum inainte, in acelasi program.

Pretul, in trei variante

Citeste si:

Pentru stabilirea pretului de vinzare, oficialii ministerelor Transporturilor si Fi-nantelor analizeaza trei variante de calcul, spune Ma-rin Cotescu, director general pentru dezvoltare in constructii in MTCT.

Prima alternativa este prevazuta in actualul proiect al legii si recomanda vinzarea la un pret egal cu valoarea de inventar a locuintei, indexata cu rata inflatiei. Marin Cotescu spune insa ca cel mai probabil se va recurge la pretul de inlocuire, adica la pretul pe care statul l-ar plati in momentul vinzarii pentru ridicarea unei locuinte similare. A treia varianta este dorita de Finante si presupune vinzarea la un pret de piata, stabilit in urma unei expertize efectuate de evaluatori angajati de primariile care vor vinde locuintele.