30.000 de euro. Atit va costa o garsoniera confort I in Bucuresti, vinduta de stat chiriasilor, in conditiile in care, pe piata libera, pretul acesteia bate spre 60.000 de euro. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a publicat recent un proiect de act normativ prin care va fi modificata legea de functionare a ANL. Noua lege va permite vinzarea atit a celor 20.000 de locuinte inchiriate pina in prezent, cit si a apartamentelor de una, doua si trei camere, care vor fi realizate de acum inainte, in acelasi program.

Pretul, in trei variante

Pentru stabilirea pretului de vinzare, oficialii ministerelor Transporturilor si Fi-nantelor analizeaza trei variante de calcul, spune Ma-rin Cotescu, director general pentru dezvoltare in constructii in MTCT.

Prima alternativa este prevazuta in actualul proiect al legii si recomanda vinzarea la un pret egal cu valoarea de inventar a locuintei, indexata cu rata inflatiei. Marin Cotescu spune insa ca cel mai probabil se va recurge la pretul de inlocuire, adica la pretul pe care statul l-ar plati in momentul vinzarii pentru ridicarea unei locuinte similare. A treia varianta este dorita de Finante si presupune vinzarea la un pret de piata, stabilit in urma unei expertize efectuate de evaluatori angajati de primariile care vor vinde locuintele.