Pe zi ce trece, scormonind prin depozite, succesorii fugarului Mihai Necolaiciuc la conducerea Companiei Nationale CFR SA constata ca, in mare parte, marfurile achzitionate de fostul director general cu milioane de euro, din bugetul companiei, sunt de nefolosit.

BANI ARUNCATI. Astfel, potrivit unei "Note informative", intocmita la 9 februarie 2007, de Directia Comerciala a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR-SA (vezi facsimil), printre produsele achizitionate de Mihai Necolaiciuc et comp. in cantitati uriase si la preturi exorbitante, se numara si 100 de tone de solutie ignifuga, pentru care a platit unei obscure firme din Constanta, SC Solosim SRL, nu mai putin de 4,1 milioane de euro.

Numai ca, potrivit specialistilor de la Directia Comerciala, "solutia de ignifugat (o substanta de protectie impotriva incendiilor - n.red.) nu a fost avizata de organele in drept pentru a fi utilizata in scopul pentru care a fost achizitionata, astfel ca aceasta va trebui neutralizata si lichidata printr-o societate specializata". Asadar, alta "distractie" si alti bani aruncati pe apa Dambovitei. La fel stau lucrurile si in cazul solutiei de erbicidare "Arsenal 250 LC", cumparata pe bani grei de Necolaiciuc et comp. de la trei SRL-uri: SC Damiprod din Ramnicu-Valcea, SC Eurofin Company si SC Best Choise din Targu-Mures. Intreaga cantitate va trebui distrusa, in conditii ecologice, pe cheltuiala Companiei Nationale CFR-SA.