Ministerul Integrarii Europene a dat in judecata Consiliul Judetean Constanta, dupa ce institutia condusa de Nicusor Constantinescu a sistat lucrarile la Pavilionul Expozitional, finantat de CE

Un noul scandal ce are in prim-plan un proiect cu fonduri europene nerambursabile a izbucnit la Constanta. Ministrul integrarii europene, Anca Boagiu, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca a actionat in instanta Consiliul Judetean Constanta solicitand suma de 3.240.000 de euro, ce reprezinta "cheltuielile efectuate din surse nerambursabile de la bugetul PHARE si cofinantarea aferenta de la bugetul de stat" pentru proiectul Pavilion Expozitional din Constanta, blocat de Consiliul Judetean din aceasta localitate.

Demarat in 2003 si finantat din fonduri europene nerambursabile, proiectul care viza construirea Pavilionului Expozitional din Constanta trebuia finalizat in martie 2005. Dupa preluarea mandatului de presedinte al Consiliului Judetean Constanta de catre Nicusor Constantinescu, lucrarile la pavilion au fost sistate. Motivul invocat de Constantinescu l-au constituit "neregulile" din proiect in ce priveste fundatia constructiei, lucru ce ar fi pus, in viziunea sa, in pericol viata oamenilor.

Comisia Europeana a retras banii destinati proiectului

Termenul-limita de predare a lucrarii, martie 2005, nu a fost astfel respectat. in mai 2006, Comisia Europeana notifica Ministerul Finantelor Publice privind retragerea intregii sume - 4.483.831 euro - alocate proiectului prin fonduri PHARE, din cauza esecului autoritatii locale in implementarea acestui proiect


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.