In zona de tranzit a Aeroportului „Henri Coanda" se afla inca patru membri ai familiei sale

Apatridul "veteran" Marin Mogos a fost gasit spanzurat de o teava in zona de tranzit a Aeroportului International Henri Coanda. El se afla acolo de aproape cinci ani, dupa ce, in 2002, fusese repatriat din Germania. Mogos nu era la prima incercare de sinucidere.

Barbatul a fost gasit sambata dimineata, in jurul orei 6.54, de un politist de frontiera care a chemat imediat Salvarea. Cu toate ca ambulanta a sosit in sapte minute, nu s-a mai putut face nimic. Apatridul a incercat si anul trecut sa se spanzure, cu un cablu electric. Fiica sa cea mare, Dorina, a avut si ea o tentativa de suicid, tot anul trecut. Dorina Mogos a luat atunci un pumn de pastile, fiindca tatal sau ii interzisese sa-si ia cetatenia romana. Externata, tanara a trecut peste dorinta tatalui si, in mai, a devenit cetatean roman si a parasit aeroportul. Sotia lui Marin, Anisoara, a incercat, la randul ei, de mai multe ori sa se sinucida.

Ultimii "mohicani"

Marian Mogos impreuna cu sotia si cei trei copii ai sai se aflau de cinci ani in zona de tranzit a aeroportului. Cei cinci membri ai familiei Mogos impreuna cu Mihai Ion sunt ultimii apatrizi de origine romana aflati in zona de tranzit de pe Otopeni. Ei se considera victimele Acordului de readmisie semnat intre Romania si Germania in 2001. Cu toate acestea, daca ar fi vrut sa scape din "arest", cei sase ar fi trebuit doar sa accepte cetatenia romana. in prezent, Mihai Ion, colegul de suferinta al familiei Mogos, este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca, pentru ca a facut cangrena la un picior. Marina Mogos a dat in judecata la CEDO atat statul roman, cat si pe cel german, insa a pierdut procesele.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.