Detectoarele de metale au fost achizitionate inca din august 2006 si, de atunci, zac la intrarile principale ale celor doua instante. La Tribunalul Bucuresti, portile au tiuit pina ieri degeaba, pentru ca nu exista nici un jandarm care sa faca un control amanuntit al celor care intrau in cladire. De utilizarea acestei aparaturi este responsabil Batalionul 5 Jandarmi Paza, Protectie Institutionala si Ordine Publica Instante si Parchete.

Abia ieri, la intrarea in Tribunal, au aparut doi oameni de ordine insarcinati sa caute in bagajele care fac aparatele sa tipe. Comandantul Batalionului 5, colonelul Victor Ciuciu, a recunoscut ca graba aducerii celor doi jandarmi are o explicatie: "Am adus de la DNA doi subofiteri, provizoriu, pina termina ceilalti cursurile de pregatire. In parte, am fost impulsionat si de intrebarile dumneavoastra despre detectoare".

Detector la o poarta inchisa

La Curtea de Apel Bucuresti, dispozitivele de control antitero sint amplasate in fata portii principale de acces. Care este inchisa. Cei care au treaba in institutie folosesc o intrare laterala, unde nu exista nici un detector. Pina ieri, colonelul Victor Ciuciu ne-a justificat ca nici aparatura de la Curte nu este inca folosita, intrucit "subofiterii nostri trebuie sa faca niste cursuri".