Staretul Ioasaf, de la Manastirea Cotmeana, a scos la licitatie ursul pe care il detine de cativa ani

Desi iubeste ursul ca pe un copil, staretul Ioasaf spune ca este nevoit sa se desparta de Mos Martin. Ursul este din ce in ce mai apatic si mai lipsit de viata. De aici, stapanul sau a tras concluzia ca animalul nu are nici pe departe ganduri de calugarie, ci ca a sosit vremea sa-si intemeieze o... familie.

Toti credinciosii care merg la Manastirea Cotmeana cunosc "comoara" staretului Ioasaf: un urs de toata frumusetea, la care duhovnicul tine ca la ochii din cap. Ursul este rasfatatul calugarilor si al vizitatorilor, nefiind tratat ca un... animal ce este, ci ca un egal al oamenilor. Martins, caci asa a fost botezat ursul, a devenit atractia tuturor.

Cinstit de calugari cu bere

Ursul beneficiaza la manastire de o cusca moderna, spatioasa, loc de joaca si mancare cat cuprinde. N-a fost tinut niciodata la post. Animalul este cunoscut ca un mare bautor de bere. Pe timp de vara, aproape ca nu a fost zi in care sa nu fie... cinstit de calugari cu una... blonda, spre deliciul si amuzamentul tuturor vizitatorilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.