Ungureanu a plecat, dar premierul nu are nici un termen legal pina la care sa numeasca un interimar.
Ministerul de Externe nu are, in acest moment, nici un fel de conducere. Fiecare secretar de stat este responsabil de domeniul sau, insa nu exista nici o forma de coordonare superioara. O lacuna legislativa face ca aceasta perioada de interimat fara interimar sa se poata prelungi pe timp nedefinit. Premierul este obligat sa desemneze un interimar, daca presedintele refuza sa semneze numirea lui Adrian Cioroianu ca ministru plin, insa legea nu prevede un termen in care Tariceanu ar trebui sa faca acest lucru.

Nici prim-ministrul nu il poate forta pe Basescu sa ii semneze numirea lui Cioroianu. Singura iesire din aceasta situatie pare a fi aceea in care numirea lui Cioroianu sa fie cuprinsa in restructurarea Guvernului, de care, daca este aprobata de Parlament, Basescu nu poate decit sa ia act. Din cauza blocajului actual, activitatea diplomatica este in parte paralizata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.