Presedintele arbitrului pietei de electricitate, institutie care a revenit PD prin algoritm politic, a sugerat firmei Energy Holding sa renunte la contractul cu ALRO in favoarea Hidroelectrica.
ALRO Slatina a obtinut contractul direct de achizitie de energie hidro, in urma unei recomandari a autoritatii care reglementeaza piata de electricitate, ANRE, institutie care se afla in sfera de influenta a PD. Presedintele ANRE, Nicolae Opris, a declarat ieri in Parlament ca, in 2005, a avut loc o intilnire cu reprezentantii ALRO, Energy Holding (EH) si Hidroelectrica si a recomandat EH sa renunte la contractul cu ALRO Slatina. La acel moment, ALRO primea 75% din energia necesara de la EH, energie pe care EH o lua de la Hidroelectrica.

"Nu m-am dus acolo din proprie initiativa, ci am fost chemat de ALRO. Cu ocazia acelor discutii le-am spus ca ar fi bine daca EH ar renunta la acest contract", a spus Opris, care a mai afirmat ca EH avea o cota de piata de peste 30%. "Le-am spus ca sint aproape de limita si ca exista riscul ca autoritatea de concurenta sa-i suspecteze de manipularea pietei", a afirmat Opris.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.