Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a sarit ieri in apararea sefului Secretariatului General al Guvernului, liberalul Radu Stroe, acuzat de ministrul Justitiei ca a modificat mai multe acte emise de executiv inainte de a fi publicate in "Monitorul Oficial".

Vizibil iritat de declaratiile Monicai Macovei, Tariceanu a acuzat-o ca de fapt ea este cea care a gresit, modificand texte de legi.

Premierul a spus ca ministrul Justitiei nu este la prima abatere, fiind deja cunoscuta critica sa la adresa cabinetului Tariceanu.

"ii inteleg supararea domnului Radu Stroe mai ales ca Monica Macovei nu este la prima abatere, ea a mai facut o serie de acuzatii fara a avea nici un fel de justificare", a declarat primul ministru.

Tariceanu a precizat ca nici un ministru al Cabinetului sau nu si-a permis sa faca astfel de acuzatii fara fond.

Suparat de declaratiile calomnioase ale ministrului Justitiei, Calin Popescu Tariceanu a spus ca SGG nu a facut niciodata ilegalitati si nici nu a modificat textele legilor adoptate in guvern.

Primul ministru nu a uitat insa sa o taxeze pe Monica Macovei. Premierul a spus ca ministrul Justitiei si-a permis sa modifice proiectul legii ANI inainte de a fi trimis Parlamentului.

"Singurul ministru care si-a permis sa modifice textul unei legi a fost chiar doamna Macovei. Va dau acum exemplul legii ANI. in cadrul unei sedinte de guvern discutaseram despre modificarile care trebuie aduse la textul proiectului de lege inainte a fi trimis Parlamentului. Cand am ajuns la un acord i-am cerut doamnei Monica Macovei sa introduca in text modificarile despre care discutasem in timpul sedintei. Numai ca la Parlament a ajuns cu totul altceva decat stabilisem in cadrul sedintei", a povestit primul ministru.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.