Controversatul om de afaceri Dumitru Bucsaru, protejatul presedintelui Basescu, a incasat de la fugarul Mihai Necolaiciuc milioane de dolari pentru marfuri care zac nefolosite in depozitele Companiei Nationale CFR SA.
Dumitru Bucsaru, protejatul presedintelui Traian Basescu, pentru care boss-ul de la Cotroceni a intervenit in scris pe langa ministrul Gheorghe Dobre sa urgenteze, musai, platile catre firma controversatului om de afaceri din Urziceni (evident, printr-o "rezolvare legala"), avea un regim cu totul special in relatiile CFR SA, condusa la acea data de fugarul Mihai Necolaiciuc. Practic, cuplul Bucsaru - Necolaiciuc dadea iama in banii CFR-ului, companie de stat aflata in dificultate financiara, achizitionand la preturi exorbitante fel de fel de produse, de la capace de WC cu milioane de lei bucata, pana la echipamente electronice in valoare de zeci de miliarde.

BANI ARUNCATI IN PISCINA. Un exemplu elocvent il constituie achizitiile facute de cei doi pentru amenajarea Complexului "Astoria" de la Snagov. Umfland preturile produselor si echipamentelor achizitionate de Necolaiciuc prin firmele lui Bucsaru - SC Valahorum SA, SC Razim SRL si SC Continental Construct Invest SRL, valoarea constructiilor si amenajarilor la acest complex a ajuns la circa 20 milioane de euro. Sala de conferinte, echipata cu cateva instalatii moderne, dar nu unicate in domeniu, a costat nu mai putin de 5,5 milioane de euro. Cu un sac de ciment pretaluit la 3,6 milioane de lei sau cu un metru patrat de mocheta ordinara evaluat la sase milioane de lei metrul patrat, piscina - una banala - practic, un bazin de beton fara nici o instalatie speciala - a ajuns sa coste astronomica suma de 2,7 milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.