MAE e in blocaj: Tariceanu vrea sa-l impuna tot pe Cioroianu ca ministru, in pofida presedintelui Basescu, si refuza sa desemneze un interimar.

Mihai Razvan Ungureanu si-a luat ieri ramas bun de la fostii colegi din Guvern, lasind in urma sa un scaun gol la sefia Externelor. Surse guvernamentale sustin ca Tariceanu va intirzia numi-rea unui interimar in locul acestuia, pentru a-l forta astfel pe Basescu sa-l accepte pe Cioroianu.

Contre la despartire

Premierul Tariceanu nu a ratat ocazia de a-l taxa pe Ungureanu nici in timpul discursului de adio al acestuia. "Parasesc locul cu frun-tea sus, sper sa existe o succesiune care sa ne faca pe toti la fel de mindri de ceea ce inseamna institutie fruntasa din Executivul romanesc", a spus Ungureanu, moment in care fostul sau sef a simtit nevoia sa intervina. Premierul a tinut sa precizeze faptul ca succesorul fostului ministru a fost deja desemnat in persoana senatorului Adrian Cioroianu si ca nu ramine decit ca presedintele Basescu sa formalizeze aceasta propunere.

Geoana, arbitru

In chestiunea desemnarii succesorului lui Ungureanu in fruntea Externelor, s-a amestecat ieri si liderul PSD, Mircea Geoana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.