Un numar de 83 de cetateni romani au fost retinuti, recent, in orasul Rezina din Republica Moldova, pe motiv ca lucrau ilegal la societatea ?'Cimentul'' din localitate, a anuntat Biroul Migratie si Azil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne de la Chisinau, citat de Moldpres.
Ministerul Afacerilor Externe se intereseaza de situatia cetatenilor romani, care ar fi retinuti in Republica Moldova, urmand a le oferi acestora intreaga asistenta consulara necesara, a declarat purtatorul de cuvant al MAE, Corina Vintan, informeaza Rompres. Potrivit serviciului de presa al MAI, pentru a munci la SA ?'Ciment'', cetatenii romani au fost angajati de mai multe SRL-uri din Moldova, care incheiasera acorduri cu compania franceza ?'Lafarge'', proprietara intreprinderii ?'Ciment'' SA, prin care firmele respective isi asumau angajamentul de a gasi persoane calificate pentru muncile solicitate.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.