„Adevarul“ a reziliat contractul cu Mircea Dinescu, dupa ce poetul a anuntat ca negociaza pentru 9% din actiunile trustului si implicarea lui in linia editoriala a cotidianului.

In urma unei sedinte la care au participat directorul holdingului Adevarul, Razvan Corneteanu, directorul editorial, Adrian Halpert, redactorul-sef, Laurentiu Ciocazanu, si redactorul-sef adjunct Ovidiu Nahoi, conducerea trustului a hotarit eliminarea lui Mircea Dinescu din activitatile editoriale. "Dinescu nu va incepe sa scrie din nou in «Adevarul» din aprilie. L-am informat inca de alaltaieri si pe actionarul Dinu Patriciu despre hotarire, iar acesta nu se amesteca in politica editoriala", a explicat pentru NewsIn Corneteanu.

12 cuvinte

"90% din decizie a fost luata ca urmare a faptului ca el a incetat de la sine putere sa trimita articole la ziar. Intelegerea era ca el va continua sa scrie, insa nu a respectat-o. Restul, de 10%, tine de afirmatiile eronate referitoare la relansarea cotidianului pe care Dinescu le-a transmis in presa. Nici Dinescu si nici Patriciu nu stabilesc conceptul editorial si nu contribuie la relansarea ziarului", a mai declarat Corneteanu pentru "Cotidianul".

Mircea Dinescu a fost anuntat de incetarea colaborarii dintre el si "Adevarul" printr-o notificare "de 12 cuvinte", fara mentionarea motivelor si numai cu invocarea unui articol din contractul de munca, incheie Corneteanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.