Mircea Dinescu isi va continua, din luna aprilie, activitatea de editorialist la cotidianul "Adevarul", chiar daca la inceputul lunii a declarat ca "se gindeste" sa intrerupa colaborarea cu acest ziar.
Dinescu a declarat ca, in prezent, discuta cu Dinu Patriciu "noua linie" a cotidianului, la care va avea o dubla postura: editorialist si actionar. "Eu sint si prieten si asociat cu Dinu Patriciu. Nu s-a schimbat nimic in relatia noastra. Trebuie sa regindim ziarul, sa-l relansam in aprilie. Atunci o sa fiu, probabil, si actionar. Nu mai public nimic pina la sfirsitul lunii martie, pina nu voi deveni actionar si ma voi implica in linia ziarului in calitate dubla, ca jurnalist si ca actionar. Voi avea astfel un cuvint de spus". El a mai precizat ca, in prezent, duce tratative cu patronul Rompetrol pentru preluarea a circa 8 - 9% din actiunile holdingului "Adevarul".

"O sa am o discutie cu Dinu Patriciu si o sa vad ce fac", a explicat jurnalistul, care a mai declarat ca urma ca in aceasta luna sa cumpere si actiuni la "Adevarul", dar ca "lucrurile s-au complicat". Lucrurile s-au complicat la ziarul lui Patriciu, intr-adevar, in momentul in care Dinescu a ridicat pretentii de sef si asa vor ramine pina ce boss-ul Rompetrol va lua pozitie. Altfel, Patriciu a fost informat si de alte persoane din anturajul sau ca prietenia cu Dinescu ii va aduce probleme in redactie, fiind sfatuit sa nu-i lase pe mina poetului-afacerist linia editoriala si sa tina cont de faptul ca omul se imparte ba la CNSAS, ba pe la televiziuni, ba pe la ferma lui din Cetate. In plus, acordarea unei puteri de decizie lui Dinescu la "Adevarul" ar atrage alte probleme pe care le-ar ridica actuala conducere a ziarului. Un lucru este cert pina acum si anume faptul ca Dinescu vrea cu orice pret statutul de sef de ziar.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.