"Achizitia de locuinte este un proces continuu, care va fi de actualitate mereu pentru municipalitate. Sintem in discutii cu diversi proprietari, persoane fizice, dar, ce este imbucurator, sintem in discutii cu mai multi constructori care edifica locuinte pe terenuri proprietate personala si, anticipativ, vor sa le vinda.

Municipalitatea, din perspectiva aceasta, devine un partener valabil pentru ei", a declarat Videanu, fara sa precizeze care ar fi ansamblurile rezidentiale noi pe care municipalitatea le are in vedere. Potrivit edilului Capitalei, majoritatea apartamentelor cumparate de municipalitate vor fi folosite ca alternativa locativa pentru proprietarii din cladirile cu risc seismic, pentru a grabi procesul de consolidare al acestor imobile.

"Nu se mai face consolidarea cu locatarii in interior, pentru ca astfel grabim procesul de consolidare a imobilului. Pe masura ce avanseaza procesul de achizitii, vom pune la dispozitia acestor persoane locuintele de care o sa dispunem", a mai spus Videanu. Municipalitatea negociaza deja cu Ministerul Transporturilor, Locuintei si Turismului preluarea in administrare a celor doua blocuri gemene situate pe cheiul Dimbovitei, in zona Piata Natiunilor Unite.

Anuntul lui Videanu pare OK, in aparenta, reflectind grija unui edil pentru cetatenii care l-au ales. La o analiza mai atenta, insa, se naste intrebarea: de ce primarul apeleaza la apartamente din ansamblurile de lux? Pentru ca, la aceasta ora, in Capitala nu se construiesc decit locuinte pentru cei cu foarte multi bani, apartamentele rezidentiale pornind de la peste 100.000 de euro si ajungind la peste un milion. De ce nu apeleaza primarul general la apartamente de bloc de pe piata imobiliara "clasica", avind preturi mult mai convenabile, iata un mister care poate ascunde multe intentii, mai putin favorabile simplilor cetateni si mai mult clientelei politice, atit cea care se ocupa cu afaceri imobiliare, cit si cea interesata sa primeasca apartamente de cinci stele de la primarie.