Coincidenta care ar putea isteriza jucatorii. Sase directori de la Loterie, demisi cand in joc este un pot record 10.03.2007 6, dar nu din 49!

Toti cei sase directori executivi ai Companiei Nationale Loteria Romana au fost demisi de Consiliul de Administratie, la propunerea directorului Liliana Ghervasuc, in baza raportului intocmit de ANAF, care a facut verificari privind activitatea companiei in perioada 2003-2005. Cel putin aceasta este varianta oficiala. Este pentru prima data in istoria Loteriei Romåne cånd intreaga conducere este demisa de la un cap la altul. Consiliul de Administratie a luat aceasta decizie luånd in considerare, in principal, "deficientele de management" descoperite de ANAF

Scandalul declansat la Loteria Romana poate afecta, potrivit unor surse, incasarile companiei din aceasta saptamana si, sa nu uitam, maine are loc extragerea la Loto 6/49, unde premiul a ajuns la 2 milioane de euro. Raportul ANAF se bazeaza pe controlul activitatii Loteriei din perioada 2003-2005, dispus de ministrul finantelor, Sebastian Vladescu. Consiliul de Administratie a decis revocarea celor sase directori executivi pentru ca, potrivit directorului Liliana Ghervasuc, "are dreptul". Cei sase sunt angajati ai Loteriei de cel putin 10 ani. Doi dintre ei au chiar peste 20 de ani vechime

Fostul director de marketing, Adrian Albu, si directorul Centrului de Calcul, Olga Ciocan, si-au dat demisia pe 7 martie, insa nu le-a fost acceptata de Consiliul de Administratie, care, a doua zi, a hotarat cu unanimitate revocarea din functiile de conducere si incetarea raporturilor de serviciu. In plus, potrivit raportului ANAF, cei sase directori executivi vor trebui sa restituie prime incasate ilegal, in perioada 2003-2005, in cuantum de zeci de miliarde de lei. Cel mai mult are de returnat fostul presedinte-director general Nicolae Cristea - 11,7 miliarde de lei vechi. Acesta este cercetat de DNA, alaturi de George Copos

Cu doar cateva zile inainte de extragerea potului cel mare de doua milioane de euro, la 6/49, Loteria Romana este zguduita de un scandal generat de demiterea in bloc a intregii conduceri executive. Ca alte ironii, demiterile au avut loc pe 8 Martie, iar numarul directorilor revocati din functie este acelasi cu cel al "norocoaselor" de la jocul cel mai popular al companiei.

Conducerea executiva a Loteriei Romane a fost demisa in urma unei sedinte fulger a Consiliului de Administratie, ce a avut loc in dupa-amiaza zilei de 8 Martie. Ca o alta ironie, numarul directorilor revocati din functie este acelasi cu cel al "norocoaselor" de la jocul cel mai popular al companiei.

Masura de demitere a celor sase reprezinta, de fapt - dupa cum sustine presedintele director general Liliana Ghervasuc -, o masura de reorganizare a companiei, sugerata si de inspectorii ANAF in urma controlului de 11 luni recent incheiat. Numai ca, nici unul dintre cei sase nu a fost pastrat in vreunul dintre ceel patru noi posturi de conducere infiintate, iar ANAF nu a precizat, exact, ca respectivii sa fie demisi, ci doar ca s-ar impune o reorganizare a Loteriei.

Pe de alta parte, printre alte masuri dispuse de ANAF se numara si aceea conform careia fostii directori, dar si membrii CA si AGA vor trebui sa restituie prime incasate ilegal, in cuantum de zeci de miliarde de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.