"Am primit un memoriu de la un cetatean din Cluj, cred ca asa se numeste", a clarificat ieri presedintele identitatea petentului, intrebat de ziaristi. El a mai spus ca a primit documentul prin e-mail si ca nu stia despre situatia omului de afaceri sau despre toate problemele legate de cazul Gazeta. "Citindu-l, nu ai o stare de confort, pentru ca nu poti sa pleci de la premisa neaparat ca ti-a scris minciuni", considera presedintele. In memoriu, Paszkany ii acuza pe procurorii DIICOT Cluj ca l-au hartuit si pe presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, ca a trucat licitatii.

Marti, la bilantul Parchetului General, seful statului anunta ca va trimite, in cursul zilei, procurorului general, Laura Kvesi, un memoriu de la "un cetatean din Cluj" pe care a pus rezolutia "Rog analiza si solutie legala" si care se refera la impletirea intereselor dintre politic, oameni de afaceri, jurnalisti si magistrati.

Surse de la Cotroceni spun ca presedintele a printat mesajul, pe care a scris rezolutia si l-a lasat pe biroul cu corespondenta de a doua zi. Potrivit Biroului de presa al Parchetului General, memoriul inaintat de presedinte nu ajunsese nici ieri.