Seful Corpului de Control din MAI a descins ieri la sediul Directiei Generale Anticoruptie din acelasi minister si a cerut dosarele in care trei dintre subordonatii sai erau anchetati de DGA pentru modul in care si-au cumparat apartamentele de serviciu. Seful DGA, Marian Sintion, a refuzat sa se conformeze si si-a prezentat demisia invocind "motive profesionale". Ministrul a acceptat demisia, dar un comunicat MAI o punea pe seama unor "motive personale". Ulterior, ministerul a corectat eroarea. Marian Sintion a declarat ieri ca nu e prima data cind refuza sa se supuna unui Corp de Control cu probleme de integritate si a evocat alti doi politisti cu probleme imobiliare din aceeasi structura.

Conducerea Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor a descins ieri, la prima ora, la sediul Directiei Generale Anticoruptie, structura a aceluiasi minister, pentru a prelua dosarele in care DGA ii verifica pe unii politisti din Corpul de Control ca ar fi cumparat ilegal locuintele de serviciu, sustin surse din MAI.

Seful DGA, procurorul Marian Sintion, a refuzat sa se conformeze si, in consecinta, si-a prezentat demisia. Ministrul Vasile Blaga a acceptat fara rezerve demisia si imediat a solicitat vicepresedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Chiujdea, desemnarea unui alt procuror care sa preia conducerea DGA.

Tensiunile dintre Corpul de Control si DGA s-au acutizat dupa aparitia in "Cotidianul" a materialului care dezvaluia metodele prin care politisti de la Corpul de Control ar fi cumparat locuinte de serviciu de la MAI. Comisarii-sefi de la Corpul de Control, Niculae Tutanescu, Claudiu Maiac Mihai si Nicolae Sandu, au cumparat in conditii neclare locuintele de serviciu, asemenea altor sefi din MAI, care au declarat in fals ca nu mai detin alte locuinte.

Surse din MAI sustin ca seful Corpului de Control, comisarul-sef Constantin Manoloiu, insotit de citiva subalterni, a venit ieri la DGA cu aprobare din partea ministrului de a verifica activitatea DGA. Manoloiu

l-ar fi luat la intrebari pe Marian Sintion, seful acestei structuri, cu privire la anchetele legate de subordonatii sai.