Un document intern al PNL arata ca secretarul general al partidului inventariaza posturile din administratie cuvenite liberalilor, dar care sint ocupate de membri PLD.
Decebal Traian Remes, secretarul general al PNL, a trimis, pe 31 ianuarie 2007, tuturor presedintilor de filiale o nota interna prin care le-a cerut "situatia nominala a posturilor cuvenite PNL, care sint detinute in prezent de fosti colegi care au parasit partidul".

In final, Remes insista asupra discretiei cu care trebuie intreprins acest demers. Vicepresedintele Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor, liberalul Gheorghe Ciubotaru, cerea si el subordonatilor sai din judete un "inventar" al liberalilor ramasi in institutie. Liderul PLD Gheorghe Flutur vorbeste despre "listele negre" intocmite de liberali cu functionarii care au aderat la PLD, ca act premergator epurarilor politice.

Decebal Traian Remes, secretarul general al PNL, a trimis, pe 31 ianuarie 2007, tuturor presedintilor de filiale PNL o nota interna prin care le-a cerut "situatia nominala a posturilor cuvenite PNL, care sint detinute in prezent de fosti colegi care au parasit partidul". Nota se incheia cu urmatoarea precizare: "Va rugam sa asigurati pe cit posibil discretie asupra acestui lucru". Liderii PNL, care ocupa posturi de demnitari, aveau de pus in aplicare ordinul pina pe 3 februarie 2007.

Conform unui e-mail aflat in posesia "Cotidianului", Gheorghe Ciubotaru, vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si vicepresedinte al PNL Botosani, a trimis si el, pe 23 februarie 2007, la ora 8.13, un e-mail catre toate directiile judetene ale ANPC pentru a obtine de la sefii acestora informatii cu privire la membrii PNL angajati in cadrul institutiilor respective.