Comisia Europeana asteapta de la Romania primul raport privind progresele inregistrate in justitie, pana la data de 31 martie. Iar in cazul in care Romania nu indeplineste cele patru obiective mentionate in decizia adoptata la 13 decembrie 2006, Comisia poate aplica masuri de salvgardare.

Obiectivele vizeaza in primul rand mai multa transparenta in functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, insa aici avem un minus deoarece propunerea de modificare a legii privind unele masuri pentru accelerarea combaterii coruptiei a primit aviz negativ din partea CSM. Urmatorul obiectiv este infintarea Agentiei Nationale de Integritate, insa si in aceasta privinta exista o problema, anume ca senatorii nu sunt dispusi sa o adopte prea curand, iar din proiectul de lege al Agentiei a fost eliminata atributia de a controla incompatibilitatile. Ultimele doua cerinte se refera la continuarea investigatiilor impartiale in cazurile de coruptie la nivel inalt, precum si la prevenirea si combaterea coruptiei la nivelul administratiei locale. Rezultatele la aceste doua obiective: DNA a trimis in judecata anul trecut, 7 parlamentari, 2 secretari de stat si un membru al guvernului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.