Comitetul juridic al Parlamentului European dezbate astazi un proiect de lege prin care violarea drepturilor de proprietate intelectuala devine fapta penala. Daca legea va fi aprobata, toate cele 27 de tari ale UE vor fi obligate sa fixeze numarul de ani de inchisoare de care sunt pasibili cei care se fac vinovati de piraterie intelectuala. Potrivit propunerii Comisiei Europene, termenele ar fi de maximum patru ani.

Varietatea produselor piratate si valoarea lor au crescut in Europa in ultimii ani, afirma Comisia Europeana (CE). Gama bunurilor piratate merge de la industria designului vestimentar pana la opere literare, stiintifice sau software. CE spune ca furtul intelectual devine un business international ce are legaturi din ce in ce mai stranse cu crima organizata. Comisia a propus o directiva care urmareste armonizarea pedepselor cu inchisoarea pentru pirateria intelectuala pe teritoriul UE. Potrivit documentului introdus in parlament, acestea ar putea merge pana la maximum patru ani, iar cuantumul amenzilor pana la 91.053 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.