Pentru toate problemele cu banii, cu disciplina angajatilor, cu emisiunile neperformante, TVR a gasit solutia: marirea taxelor.

TVR a pierdut drepturile de transmitere a meciurilor din Liga I pentru ca s-a aflat intr-o criza de "cash". Discutiile pe marginea situatiei financiare a postului public vor continua si saptamina aceasta in Consiliul de Administratie. Martea trecuta s-a vorbit deja despre rectificarea bugetului. Oficial, Departamentul de Comunicare al TVR invoca un singur motiv care ar fi dus la cererea de rectificare: "Nu a fost modificat cuantumul taxei pentru serviciul public". Surse din TVR afirma ca necesitatea rectificarii apare din cauza unor pierderi de 100 de miliarde de lei vechi in 2006.

Capusele din TVR

Televiziunea publica a anuntat o crestere a incasarilor din publicitate cu 54,1% in 2006 fata de 2005, in conditiile in care publicitatea reprezinta 11% din veniturile TVR. Marea sursa de venit ramine abonamentul (69% din buget). In Consiliul de Administratie s-au discutat posibile cauze ale scurgerilor mari de bani: casele de productie independente (multe dintre ele folosesc personalul si logistica TVR), cele fara rezultate notabile in audiente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.