Presedintele Basescu va intra in campanie electorala. Oficial, pentru votul uninominal. Adversarii il acuza insa ca va pune umarul la eurocampania PD.

Seful statului s-a declarat iritat de faptul ca Parlamentul incearca sa-l impiedice sa convoace un referendum national pe tema introducerii votului uninominal. "Parlamentul se situeaza citeodata deasupra legii si a Constitutiei", s-a plins Basescu in fata reprezentantilor societatii civile prezenti ieri la consultarile pe tema votului uninominal. La Cotroceni au fost, printre altii, Cristian Pirvulescu (Asociatia Pro Democratia), Victor Alistar (Transparency International), Ioana Avadani (Centrul pentru Jurnalism Independent), Andrei Oisteanu (Grupul pentru Dialog Social) si Radu Nicosevici (Academia de Advocacy).

"Apostolul" Basescu

Presedintele este de parere ca "sint sanse minime sa se promoveze solutia (uninominalului - n.r.) pe mass-media" si de aceea "va trebui facut apostolat: trebuie explicat din judet in judet". Basescu a spus ca "exista interesul ca votul uninominal sa nu se faca, indiferent de ce spun partidele".

Presedintele a mentionat ca, alaturi de propria-i implicare, conteaza si pe societatea civila. El e decis ca intrebarea de pe buletinul de vot de la referendum sa fie inclusa in decretul prezidential de stabilire a datei plebiscitului. Basescu este interesat ca "intrebarea sa fie simpla, clara si sa nu poata fi interpretata de Parlament in legatura cu ce a votat omul".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.