Calvarul fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru a luat sfarsit ieri, dupa o detentie de peste 1000 de zile, la capatul careia Comisia a apreciat conduita sa, recomandand eliberarea conditionata.

Ca atare, Tribunalul Arges a respins recursul procurorilor, printr-o decizie definitiva si irevocabila. In baza acesteia, Bivolaru a fost pus in libertate chiar de aseara, fiind intampinat la poarta penitenciarului din Colibasi de... Adi de la Valcea. Inainte de a scapa insa din detentie, fostul deputat a afirmat ieri, in pledoaria finala, ca a fost amenintat de procurori, in prezenta avocatului sau, ca daca nu declara ce ar vrea ei va ramane in penitenciar pana la ispasirea intregii pedepse.

Gabriel Bivolaru a fost pus in libertate dupa ce Tribunalul Arges a respins, ieri, recursul formulat de procurori impotriva deciziei Judecatoriei Pitesti care admisese cererea de eliberare conditionata a fostului deputat PDSR. Ca urmare a sentintei Tribunalului Arges, Gabriel Bivolaru a parasit , ieri, Penitenciarul Colibasi. Gabriel Bivolaru a afirmat ieri, in fata judecatorilor de la Tribunalul Arges, ca a fost amenintat de procurori in timpul audierilor de la Departamentul National Anticoruptie (DNA).

"Am fost amenintat la DNA fatis, in prezenta avocatului meu, ca voi ramane in penitenciar daca nu declar ce vor ei. Am primit deja o amanare de sase luni", a declarat Bivolaru.

In acelasi context, Gabriel Bivolaru a afirmat ca este surprins de ‘maniera si motivatiile recursului formulat de procurori’ impotriva deciziei Judecatoriei Pitesti din 9 februarie privind eliberarea lui conditionata. "Am la dosar vreo 28 de rapoarte de evidentiere de la mai multe penitenciare din tara", a sustinut Bivolaru, precizand totodata ca este pentru prima data cand fostul lui avocat, Petre Isac, este contestat de procurori pe motiv ca nu este recunoscut de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.

"Am fost reprezentat de Isac in mai multe instante si niciodata nu s-a ridicat aceasta problema. Nici la termenele din 2 si 9 februarie, de la Judecatoria Pitesti, nu s-a ridicat aceasta problema", a mai spus Gabriel Bivolaru. El a solicitat luni judecatorilor de la Tribunalul Arges sa respinga recursul formulat de procurori impotriva deciziei Judecatoriei Pitesti din 9 februarie, privind eliberarea lui conditionata.

Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost condamnat in 22 martie 2004 la cinci ani de inchisoare, pentru prejudicierea BRD cu peste 2.200 miliarde de lei. Potrivit rechizitoriului, in perioada 1991-1994, Gabriel Bivolaru si sotia sa, Mona de Freitas, au infiintat zece firme in Bucuresti, Eforie Nord, Sinaia si Ploiesti, prin care au obtinut de la BRD si BCR mai multe credite pe care le-au folosit in alte scopuri decat cele declarate. Sotia sa a fugit din Romania imediat dupa ce au inceput cercetarile din dosar.

Gabriel Bivolaru a primit la sfarsitul lunii trecute aviz favorabil pentru eliberarea inainte de termen. Acesta a mai primit si in 2006 un aviz favorabil pentru eliberarea conditionata, din partea Comisiei speciale de la Rahova, unde se afla incarcerat la acea vreme, dar instantele bucurestene au infirmat acest aviz.
Tribunalul Bucuresti a decis in iulie 2006 ca Bivolaru mai poate solicita eliberarea conditionata pe 26 ianuarie 2007 si l-a obligat pe fostul deputat PSD sa plateasca 200.000 lei cheltuieli judiciare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.