Echipamentul va fi achizitionat cu cei 2% din impozitul pe venitul global, directionat de contribuabilii din Capitala catre Serviciul Mobil de Urgenta

SMURD Bucuresti va achizitiona pana la sfarsitul lunii viitoare una dintre cele mai moderne ambulante destinate interventiilor in caz de accidente.

Suma, de peste 200.000 de lei, a fost stransa prin redirectionarea a 2 la suta din banii de pe impozitul pe venitul global. "Bucurestiul va avea o masina de interventie puternica, perfect echipata cu tehnica medicala de ultima ora. Masina va lucra alaturi de echipele de descarcerare ale ISU, pentru inceput", a precizat coordonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita.

Opt minute pentru un echipaj de prim ajutor

Anul trecut, peste 3.800 de bucuresteni au ales ca 2 la suta din impozitul lor sa fie transmis catre Serviciul Mobil de Urgenta Resuscitare si Descarcerare. Prefectura Capitalei intentioneaza ca, in 2007, sumele din aceste impozite destinate proiectelor SMURD sa fie mai mari, pentru ca in Bucuresti sunt peste 800.000 de contribuabili. "Vrem sa imbunatatim sistemul de management al situatiilor de urgenta, in special al urgentelor medicale", a adaugat prefectul Mioara Mantale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.