Premierul Tariceanu a declarat, ieri, la Tokyo, ca a discutat cu omologul sau japonez despre faptul ca romanii sint singurii cetateni din UE care au nevoie de viza pentru Japonia, dar a admis totodata ca masura are rolul de a preveni traficul de fiinte umane."Autoritatile din Japonia sint preocupate de traficul de fiinte umane. Trebuie sa recunoastem ca majoritatea persoanelor care solicita vize face parte din categoria entertainer", a declarat Tariceanu, precizind ulterior ca se refera la animatoare.

Romania este singura tara membra a UE pentru ai carei cetateni Japonia impune obtinerea unei vize. Pentru romanii care pleaca in Japonia la invitatia unui cetatean japonez, cel din urma trebuie sa prezinte o scrisoare de invitatie detaliata, o scrisoare de garantie, programul sederii, certificat de adresa de la primaria din Japonia, copie dupa registrul de familie, adeverinta de la serviciu si adeverinta de venituri. Pentru cei care doresc sa lucreze in Japonia este absolut necesara obtinerea unei vize pentru munca. Cind cetateanul roman doreste sa mearga in Japonia, dar nu are invitatie, el trebuie sa prezinte programul amanuntit al deplasarii, dovada rezervarii unei camere de hotel si a unui bilet de avion, un extras de cont bancar care arata ca are fonduri suficiente pentru programul propus si adeverinta de la serviciu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.