Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au modificat, in sedinta de ieri, o serie de articole ale Deciziei 187/2006 privind Codul de reglementare a continutului audiovizual.
Astfel, printre altele, radiodifuzorii sunt obligati sa difuzeze la principalul buletin de stiri din prime time, timp de 24 de ore, imaginile si datele copiilor disparuti, pe care le primesc de la politie. Realizatorii emisiunilor au obligatia sa respecte dreptul persoanei la imagine si sa puna in vedere interlocutorilor sa probeze afirmatiile sau sa indice, cel putin, probele pe care le sustin.

In ceea ce priveste viata politica, CNA a decis ca, in programele de stiri, inclusiv cele sportive, din timpul total destinat oamenilor politici, radiodifuzorii trebuie sa aloce 60% reprezentantilor Puterii si 40% Opozitiei, parlamentarilor independenti si partidelor neparlamentare. Numarul reprezentantilor Puterii si ai Opozitiei, participanti la emisiunile de dezbatere, va fi egal. In privinta emisiunilor muzicale, CNA a decis ca radiodifuzorii au obligatia de a instiinta publicul daca interpretarea este play back. Emisiunile de jocuri si concursuri interactive, cu premii in bani, la care publicul este invitat sa participe prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare, pot fi difuzate numai in direct si doar in intervalul orar 22.00 - 06.00.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.