Scandalul locuintelor de serviciu, amorsat de „Cotidianul”, este continuat de „Jurnalul TVR”, care a descoperit ca printre beneficiari se afla si ofiteri cercetati penal.

MAp a oferit locuinte de serviciu nu doar unor generali cu nume sonore, ci si unor ofiteri cu dosare penale. Unul dintre acestia este colonelul in rezerva Cristian Bernevig (foto), fost sef al spionajului militar, cercetat si condamnat pentru ca, in urma cu mai multi ani, a omorit cinci persoane intr-un cumplit accident de circulatie. Colonelul Cristian Bernevig a fost judecat sub acuzatia de ucidere din culpa si condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, in martie 1999. Curios este ca Bernevig figureaza ca a detinut locuinta de serviciu de la Armata si in anii de dupa trecerea sa in rezerva. MAp ne-a confirmat ieri ca Bernevig a reusit chiar sa o cumpere: tranzactia a avut loc in 2006.

Maiorul-spaga, casa de la Armata

Un alt personaj care a beneficiat de locuinta este Cristian Zavodnik, cercetat in dosarul Mita in Armata. Cazul in care un om de afaceri este cercetat pentru ca ar fi oferit mita 600 de milioane de lei si doua telefoane mobile, in valoare de 20 de milioane de lei, maiorilor bucuresteni Cristian Zavodnik si Florea Iancu, pentru a cistiga o licitatie privind furnizarea de combustibil.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.