CIA aduce alte dovezi cu privire la implicarea romaneasca in inarmarea insurgentilor irakieni. Intr-un raport publicat pe 14 februarie, agentia americana arata ca firma romana Uzinexport a incheiat, in octombrie 2001, un contract prin care se angaja sa furnizeze Irakului echipamente, tehnica si materiale necesare producerii de magneti pentru curele de transmisie.
Materialul CIA arata ca "magnetii - asamblati de irakieni cu ajutor din partea romanilor - puteau fi folositi la sisteme de centrifuge pentru imbogatirea uraniului". Raportul arata ca suma totala a contractului incheiat cu Uzinexport a fost de 4.607.546 de dolari, platiti cu bani-gheata, scrisori de credit, petrol si materii prime. In plus, agentia americana a publicat cazul unui agent al serviciilor secrete irakiene, Walid al-Rawi, stationat in Romania, care a fost implicat intr-o operatiune de trafic de arme si echipament militar al serviciilor de informatii irakiene, in martie 1998.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.