Tocmai ieri, cand i-a propus presedintelui Basescu amanarea referendumului pentru votul uninominal, premierul Tariceanu a aprobat infiintarea, pana la 1 martie, a unei comisii pentru studierea robiei romilor.
Propunerea a venit din partea reprezentantilor unor organizatii civice, concluziile studiului urmand sa fie prezentate intr-un raport care va face recomandari in domeniul educatiei, promovarii istoriei si culturii etniei rome. Astfel, seful Executivului a desemnat Agentia Nationala pentru Romi sa asigure constituirea comisiei, reprezentantii Agentiei urmand sa colaboreze cu Centrul de Studii Rome din Bucuresti. Decizia privind infiintarea comisiei a fost luata in ziua care marcheaza 151 de ani de la ultimul act de dezrobire. Romii s-au plans, in cadrul unei dezbateri organizate la Camera Deputatilor, ca se confrunta cu saracia, lipsa locuintelor, somajul si ca trebuie sa infrunte prejudecatile societatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.