Fosta conducere a Comandamentului Logistic al MApN a pagubit ministerul cu aproape trei milioane de euro in trei pasi: o licitatie anulata, una viciata si o negociere directa.

DNA a trimis in judecata, in urma cu doua zile, patru ofiteri superiori, pentru fapte de coruptie savirsite in 2003 si 2004. Este vorba despre doi generali (Marin Maciuca, fost comandant al UM 02574, si fostul lui loctiitor Adrian Tilinca) si despre subordonatii lor, colonelul (r) Ioan Marcu (seful sectiei de achizitii) si maiorul Mariana Busca, fostul sef al Biroului marketing, toti in fosta conducere a Comandamentului Logistic al Armatei - UM 02574 (CLA).

"Uniformitatea uniformei"

In 2003, Armata a avut in plan cumpararea de uniforme militare. Conform procurorilor, sefii unitatii au ignorat planul initial si au decis achizitionarea de tesaturi de tip Ripstop, in valoare de 155.295.000.000 ROL, fara nici o justificare legala. Intr-o sedinta ulterioara alegerii tesaturii in locul uniformelor, gen. Maciuca a justificat asa: "Ar trebui sa avem uniformitatea unifor-mei".

Desi normele Armatei prevedeau un necesar maxim de uniforme echivalent cu 529.650 metri liniari de tesatura, CLA a decis sa achizitioneze cu 200.000 de metri mai mult. Prima licitatie a fost anulata, sub motiv ca nici unul dintre participanti nu indeplinea criteriile din caietul de sarcini. La a doua licitatie, in care s-a solicitat o cantitate mai mare de textile (665.000 de metri liniari), caietul de sarcini a fost intocmit, spun procurorii, conform ofertei facute anterior de firma germana Texplorer.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.