Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva va administra doar 2,5 milioane de hectare de padure, din cele peste sase milioane de hectare cat reprezinta fondul forestier, dupa finalizarea procesului de retrocedare, a declarat directorul in cadrul Romsilva, Dan Ioan Aldea.
"Nu se poate aprecia in cat timp se va finaliza procesul de retrocedare a padurilor, dar rezultatul este ca Romsilva va mai administra doar 2,5 milioane de hectare de padure din cele 6,3 milioane de hectare, cat este fondul forestier al Romaniei", a declarat directorul in cadrul Romsilva, Dan Ioan Aldea, citat de NewsIn.

Acesta a precizat ca pana in prezent din cele 6,3 milioane hectare au fost retrocedate 2,3 milioane hectare. Din aceasta suprafata, doar 300.000 de hectare s-au retrocedat in baza legilor proprietatii din 2005. Pe baza acestui act normativ, au fost depuse cereri pentru retrocedarea unei suprafete de 2,5 milioane hectare, pana in prezent fiind validata o suprafata de 550.000 de hectare. Din totalul validat, o suprafata de 290.000 de hectare a fost pusa in posesia proprietarilor.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.