Un roman in virsta de 20 de ani a cistigat marele premiu pentru design auto in cadrul competitiei internationale organizate de Peugeot.

www.automarket.ro Marele cistigator este Mihai Panaitescu, student in design auto la Instituto Europe di Design Torino, Italia, fiind originar din Focsani. Romania a avut doi reprezentanti printre cei zece finalisti ai competitiei.

Primul din mai multe mii

Din cele 4.000 de proiecte, un juriu intern a selectat 30, iar acestea au fost puse pe site, pentru a fi votate. Cele mai bune zece au intrat in finala, printre care si conceptul Peugeot Flux, al lui Mihai Panaitescu si prototipul LiiON al lui Cristian Sano. Pe site-ul competitei, romanul cistigator apare concurent din partea Italiei, dar el clarifica lucrurile pe site-ul www.automarket.ro: "nu concurez din partea nimanui. Aici studiez acum, asa ca am pus adresa unde locuiesc, pentru a putea primi eventualele instiintari din partea Peugeot! Nu am stiut ca Italia o sa apara la nationalitate".

Panaitescu explica ideea modelului care i-a adus marele premiu: "Intentia mea a fost sa configurez un automobil care sa satisfaca pasagerul in toate modurile posibile si care sa fie folosit in orice conditii de drum". Numele prototipului, "Flux", este, dupa cum spune insusi autorul, "inspirat de schimbarile si curgerea continua pe care le sufera viata noastra in timpul muncii si al jocului", la fel ca si formele pe care le imbina. Modelul functioneaza pe baza de hidrogen si are o lungime de 3.500 de centimetri si va putea fi vizionat in dimensiuni naturale la Salonul Auto de la Frankfurt, editia 2007.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.