Finantat printr-un program PHARE, in parteneriat cu autoritatile moldovene, podul face legatura intre localitatile Radauti Prut si Lipcani. Autoritatile romane nu reusesc sa gaseasca bani pentru ridicarea unei vami, iar fara aceasta podul nu poate fi utilizat.

Desi lucrarile la pod erau terminate inca din prima parte a anului trecut, iar acesta este functional, abia spre sfirsitul lui 2006 Guvernul a adoptat un act normativ prin care decide infiintarea unui punct vamal. In hotarire se impune insa ca institutia care trebuie sa finanteze lucrarea este Consiliul Judetean (CJ) si nu Directia Generala a Vamilor.

Sefii CJ sustin insa ca Executivul a aprobat prea tirziu hotarirea si nu au mai avut timp sa isi prevada fonduri in buget pentru o asemenea investitie, astfel incit cu siguranta nici macar nu vor incepe lucrarile in acest an. "Evident ca financiar nu sintem pregatiti. Poate ne ajuta Guvernul cu ceva bani din fondul de rezerva, mai punem si noi ceva si o facem", afirma Dorin Ciustea, vicepresedintele CJ Botosani.