Vlad Enachescu explica felul cum a pierdut dreptul de difuzare a meciurilor de fotbal o televiziune finantata masiv din contributiile publicului

Vlad Enachescu, realizatorul emisiunii "Minutul ’91" si redactor-sef al departamentului Sport, din cadrul TVR, ofera, prin intermediul ziarului Adevarul, desfasuratorul evenimentelor care au dus la pierderea de catre TVR a dreptului de transmisie a optiunilor 1 si 4 din Liga 1 la fotbal. Enachescu neaga scenariul conform caruia oameni din departamentul Sport ar fi "uneltit" pentru ca drepturile de difuzare sa ajunga la Kanal D.

Suma era datorata prin contract de TVR catre Telesport pentru transmisiunile din returul campionatului, plata trebuind sa se faca ca intotdeauna, din 2004 incoace, in avans. Factura, in valoare de aproximativ 400.000 de lei, a ajuns la TVR pe 10 ianuarie, cand Ioan Todan, directorul de la Sport, a avizat-o cu "bun de plata". "Daca noi am fi vrut sa nu se faca plata, asa cum suntem acuzati, am fi ascuns-o intr-un fiset, n-am fi trimis-o mai departe", spune Enachescu. Termenul scadent al facturii era 31 ianuarie. Peste jumatate din suma a fost platita, in trei transe, pe 10, 25 si 29 ianuarie. Pe 2 februarie, dupa rezilierea contractului, Tudor Giurgiu i-a convocat pe sefii directiei economice si ai departamentului Sport.

Enachescu: "Daca stiam, aduceam eu bani de acasa!"

"Noi aveam numai responsabilitatea tehnica a tuturor transmisiilor, cea financiara revenea, ca in orice institutie, directiei economice. Noi am spus ce-am avut de spus, dupa care a fost randul doamnei Claudia Voicu, directoare economica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.