Cei 18 primari din toata tara reuniti vineri, la Sibiu, pentru intalnirea Comitetul Director al Asociatiei Municipiilor din Romania au decis sa puna bazele unei Banci a Municipiilor si a unei televiziuni, transmite corespondentul NewsIn.
Ideea unei Banci a Municipiilor a fost propusa de primarul Capitalei, Adrian Videanu. Acesta sustine ca o asemenea banca este o practica Europeana. "Banca Moscovei are, de exemplu, active in valoare de 138 miliarde euro, fata de 9 miliarde euro cate are Banca Comerciala Romana", a declarat Videanu, care a precizat ca fondurile ar proveni din contributiile proprii si sume atrase. Primarul si-a motivat propunerea spunand ca la ora actuala costurile unor imprumuturi de la bancile comerciale, constand in dobanzi si comisioane percepute de bancile comerciale, sunt mult prea ridicate. Acesta sustine ca deja exista interes pentru acest proiect manifestat de doua concerne din Olanda - DEXIA si BNG, precum si de ING. Videanu a precizat ca proiectul va fi prezentat BNR-ului si Asociatiei Bancilor din Romania pentru a se vedea in ce masura ideea poate fi implementata.

Pe de alta parte, primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, presedintele Asociatiei, a prezentat un proiect de infiintare a unui canal tv specializat pe promovarea intereselor cetateanului si pe cele ale autoritatilor locale. Numele propuse pentru noul canal ar fi "Primar TV" sau "Cetatean TV". "Am aprobat acest proiect, iar in cateva luni televiziunea va incepe sa emita", a explicat Adrian Videanu. Potrivit sursei citate, noua televiziune va fi pusa pe picioare prin asocierea cu afaceristul Silviu Prigoana, care va pune la dispozitie toate dotarile necesare.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.