Procurorul general a anuntat, ieri, ca nu intentioneaza sa redeschida dosarele la care a facut referire presedintele Traian Basescu, la sedinta de bilant DNA.

Este vorba despre dosare ca Bancorex, Banca Agricola sau Tigareta II, Basescu declarand ca cei cu adevarat responsabili de prejudiciile create nu au platit pentru faptele lor. Tot ieri, Kovesi a sustinut ca dosarul Banca Agricola si cel al Bancii de Investitii si Dezvoltare au fost trimise la DNA din cauza faptelor, nu pentru ca asa spune presedintele.

Prezent la sedinta CSM, procurorul general al Romaniei a declarat, citat de Mediafax, ca dosarul privind Banca Agricola, in care este vizat Sorin Ovidiu Vantu, a fost declinat inca din luna ianuarie la DNA, tinandu-se cont de faptele de coruptie care ar reiesi din actele de urmarire penala si de prejudiciul produs. Totusi, DNA nu primise pana ieri dupa-amiaza vreun dosar privind Banca Agricola - Fondul National de Acumulare (FNA), fiind pentru a doua oara in ultimele sase luni cand declarativ se anunta declinarea cercetarilor in acest caz in favoarea DNA. De altfel, dosarul figureaza in continuare la DIICOT, anchetatorii estimand ca in urmatoarele zile va fi transmis DNA.

La sfarsitul lunii iulie, Ministerul Public informa ca dosarul privind FNA a fost trimis la DNA, fiind infirmata astfel solutia data de procurorii DIICOT de inchidere a dosarului si scoatere de sub urmarire penala a lui Sorin Ovidiu Vantu. Seful DIICOT de atunci, Daniel Ticau, aprecia ca in acest dosar exista fapte de competenta DNA. Dosarul privind FNA, in care sunt cercetate fapte de natura penala ce ar fi fost comise de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Maria Vlas si alte patru persoane, a fost inchis de DIICOT, dar redeschis de seful Directiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.