Claudiu Saftoiu si-a cumparat un teren de la Primaria Soveja si a intervenit pentru asfaltarea drumului

Directorul Serviciului de Informatii Externe, Claudiu Saftoiu, a intervenit pentru repararea drumului care leaga localitatile vrancene Tisita si Soveja, a declarat primarul din Soveja, Costel Plesa. El spune ca initiativa lui Saftoiu, originar din Vrancea, nu poate fi catalogata drept trafic de influenta, ci cel mult "lobby".

Stabii au cumparat teren la pret bun

In toamna anului trecut, directorul Serviciului de Informatii Externe a cumparat in aceeasi localitate 1.000 de metri patrati de teren, la pretul de 8 lei metrul patrat, in conditiile in care preturile practicate in zona depasesc 50 de lei pe metrul patrat.

Terenul achizitionat de Claudiu Saftoiu a fost cumparat, potrivit Mediafax, in noiembrie 2006, de la Primaria Soveja, prin licitatie, pretul de pornire fiind de 2,6 lei metrul patrat. In total, primaria a scos la vanzare prin licitatie pe data de 7 noiembrie patru loturi de teren, a cate 1.000 de metri patrati, situate la cativa zeci de metri de Ocolul Silvic Soveja. Primarul Costel Plesa a precizat ca la acea licitatie au participat si prefectul de Vrancea, Ion Oprea, si seful IPJ Vrancea, comisarul-sef Viorel Serbanoiu, dar nu a putut explica de ce toti trei au licitat aceeasi suma, respectiv opt lei pe metrul patrat, ci doar cum au aflat cei doi de licitatie.

Seful IPJ Vrancea, comisarul-sef Viorel Serbanoiu, a precizat ca si-a achizitionat 600 de metri patrati de teren in Soveja la un pret bun. "Am cumparat prin licitatie 600 de metri patrati de teren la Soveja, pe care am platit 48 milioane de lei vechi. Inca din vara anului trecut am dorit sa achizitionez un teren. M-am documentat si am prins un tren foarte bun", a spus acesta. Prefectul Ion Oprea intentioneaza sa isi construiasca pe terenul cumparat la Soveja o cabana. "Voi construi acolo o cabana si nimic altceva. Nu mai am vile in alte parte, la Suraia, la Golesti sau in alte locuri", a spus prefectul Oprea. Terenurile vandute celor trei se afla la poalele unei paduri de brad si sunt in intravilanul localitatii.

Saftoiu a refuzat sa devina "fiul satului"

Primarul sustine ca i-ar fi dat si gratis directorului SIE Claudiu Saftoiu terenul, in semn de recunostinta ca a intervenit pentru repararea drumului Tisita-Soveja. "Imi pare rau ca domnului Claudiu Saftoiu nu i-am dat terenul gratuit. Trebuia sa il declar fiul satului, cetatean de onoare si legea imi permitea sa ii dau terenul cu titlu gratuit. Dar domnul Saftoiu nu a fost de acord cu aceasta idee si a platit 80 milioane lei vechi pentru cei o mie de metri patrati de teren. Merita sa primeasca terenul gratis, deoarece ce a facut domnul Saftoiu pentru Soveja nu a facut nimeni", a declarat primarul din Soveja, Costel Plesa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.