Romanii vor plati intre 3-6 euro/100 km pentru a circula pe autostrazile patriei, inclusiv pe cele deja construite
Traficul pe autostrazi ar putea fi taxat cu sume cuprinse intre 3-6 euro/100 km, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. "Vrem sa facem autostrazi cu taxa si drumuri nationale fara taxa. In felul acesta, o familie care merge la nepoti si nu are nevoie sa ruleze pe autostrada cu 130 km/h poate alege un drum national, sa admire peisajul, iar toti posesorii de Audi Q7 isi vor speria ocupantele masinii pe autostrada si vor plati 5 euro", a afirmat Berceanu. El a aratat ca, in unele state europene, taxa ajunge, in medie, la 10 euro/100 km, suma care acopera in totalitate cheltuielile companiilor care concesioneaza autostrazile pe o perioada de 25-30 de ani.

Cuantumul taxelor ar putea varia, potrivit lui Berceanu, in functie de tipul de contract incheiat cu concesionarul. Potrivit ministrului, ar putea fi taxata atat circulatia pe autostrazile existente, cat si pe cele care vor fi construite.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.