Unul dintre muncitori va da in judecata firma romaneasca prin care s-a angajat

Scandalul creat de arestarea celor doi muncitori romani in Irak a dat nastere mai multor controverse, existand chiar banuiala ca acestia ar fi spioni sub acoperire. Reporterii ziarului Adevarul au plecat, inca de marti, catre Toplita si Galati, pentru a afla totul despre trecutul lui Adrian Ganceanu si Nelu Ilie.

Supozitiile vehiculate prin unele canale media, de catre diversi comentatori, conform carora Adrian Ganceanu ar fi fost agent acoperit al Serviciului de Informatii Externe sau al altor servicii secrete, par speculatii lipsite de orice fundament, daca se ia in calcul pregatirea lui Ganceanu. Conform marturiilor localnicilor, omul este un simplu tamplar, care s-a ocupat de mic cu prelucrarea lemnului, ocupatie preponderenta in Toplita. De altfel, oraselul din Harghita traieste exclusiv din turism si exploatarea forestiera a padurilor din apropiere.

Casa in care locuieste Adrian Ganceanu, impreuna cu mama sa, este o locuinta modesta, cu doua camere. A fost construita de tatal lui Ganceanu, Gheorghe, pe strada Cascadei, la numarul 6, la cativa metri de calea ferata. Zona este situata pe un drum neasfaltat, aproape de iesirea orasului - un cartier sarac, unde locuiesc cei mai amarati din urbe. Nu exista nici macar canalizare sau apa curenta, iar singurul drum de acces este strabatut mai mult de carute. Ganceanu a fost mult timp plecat la munca in Ungaria, acolo unde a invatat cat de cat limba engleza si si-a perfectionat limba maghiara.

Pana sa devina "vedeta", el era aproape un necunoscut in oras. "Un baiat linistit, care nu a creat niciodata probleme nimanui", ne-au spus localnicii.

"Spionul" din Toplita, protagonistul unui maraton mediatic

Adrian Ganceanu a ajuns in casa lui din Toplita in cursul noptii de marti spre miercuri. "Spionul" retinut de americani in Irak nu parea deloc obosit dupa perioada de detentie si nici dupa drumul lung, din Bagdad la Cluj si de la Cluj la Toplita. Inca din prima zi de la intoarcerea acasa, Adrian Ganceanu a inceput "maratonul mediatic", la ora 10.00 dimineata, cu un interviu pe larg transmis in direct din fata casei sale, de catre Realitatea TV.

"Am filmat pentru nepotii mei, sa le arat peste 20 de ani ce se intampla acolo", a explicat tamplarul motivul care a stat la originea incidentului. Ganceanu a admis ca a facut o greseala si a declarat ca ii pare rau ca ministrul de externe a fost demis din pricina asta. El a mai spus ca va da in judecata firma angajatoare pentru ca nu a primit niciun act oficial prin care sa i se aduca la cunostinta motivul retinerii si i-a sfatuit pe romani sa nu se duca in Irak. Doua ore mai tarziu, dupa ce a terminat cu Realitatea TV, Ganceanu a fost subiectul unei echipe a TVR.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.